23 سپتامبر , 2015

مفهوم تعارض در روانشناسی نام روانشناس بزرگ اریک اریکسون را در ذهن تداعی می کند، او که در نظریه رشد روانی- اجتماعی خود، 8 مرحله مختلف را در نظر می گیرد، هسته اصلی تمام این مراحل را تعارض هایی عنوان می کند که فرد در درون خود  و در ارتباط با محیط بیرونی دارد، چه بسا که اگر این تعارضات به شیوه مناسب رفع نگردند به نقطه ای بحرانی در زندگی فرد تبدیل شوند. تعارض ها اگر در حد معقول و مناسب باشد هدفش رسیدن به سطح بهتری از کیفیت روانشناختی است، تعارض است که انگیزه ای برای رشد و خلاقیت بیشتر را ایجاد می کند. می توان از نیروی آن در جهت بهبود نبوغ و تفکر استفاده کرد. علاوه بر تعارضات درونی در هر شخصی، محل بروز تعارض ها در ارتباط های ما است، انسان از لحظه ای که چشم می گشاید تا زمانی که چشم فرو می بندد در ارتباط با اطرافیانش است. در هر ارتباطی تعارضی وجود دارد، چرا که انسان ها از هر ارتباطشان انتظاری دارند. انتظاراتی که ما را هشیارانه به سمت روابط سوق می دهند، اما چیز دیگری در ناهشیار ما پنهان است که مانع از درک حقیقت و یا  برداشت ما از واقعیت می شود، از این رو شناخت تعارضات انواع آن ها و مهارت های حل تعارض می تواند یکی از لذت بخش ترین و مؤثرترین مهارت های زندگی هر انسانی باشد.

images

در همین راستا مؤسسه آموزش عالی مدت برای آنکه سهمی در ایجاد این لذت داشته باشد،  کارگاه مربی گری مهارت زندگی(حل تعارض) با آموزش دکتر یعقوب شفیعی فرد در تاریخ 28 شهریور ماه برگزار کرده است، که رئوس عنوان مطالب تدریس شده در آن به شرح زیر است:

• علل تعارضات میان فردی
  • مدیریت مؤثر تعارض، از طریق مواجهه مناسب با تعارض ( روش معروف Dual concern).
  • راه های شایع و ناکارآمد حل تعارض و معرفی هر یک از آنها
  • نحوه کسب نگرش کارآمد به همراه ذکر مثال و تمرین عملی برای هر یک از تکنیک ها.
  • تفاوت مذاکره با مجادله
  • اصول مذاکره موفق و خوب
  • مراحل مذاکره موفق به همراه مثال و تمرین عملی برای هر کدام
  • اجرای کاربردی و عملی مطالب در اجرای یک مذاکره

نظرات كاربران

1. مونا گفت:

باسلام و احترام امکان تهیه پکیج کارگاه ها برای افرادی که شهرستان هستند وجود دارد ؟