روانشناسان سعی میکنند تا کمک کنند به مردان که از خدمات بهداشت روانی کمک بگیرند و پذیرای کمک تخصصی باشند.

تحقیقات نشان می دهند که ………………..

به گفته موسسه ملی سلامت روان (NIMH) ، درحدود شش میلیون مرد آمریکایی هر ساله از افسردگی رنج می برند. با این حال روانشناسان می دانند که مردان به مراتب کمتر از زنان به دنبال کمک برای تمام مشکلات ذهنی به ویژه افسردگی هستند. باتوجه به کمپانی اطلاعات عمومی موسسه ملی سلامت روان با نام  ” مردان واقعی، افسردگی واقعی. “،که درسال 2003 آغاز  به کار کرد، مردان بعید به نظر می رسد که نشانه های افسردگی را بپذیرند و به دنبال کمک باشند. محققان و متخصصان بالینی به این فکر هستند که نشانه های مرسوم افسردگی همچون ( غم و اندوه، بی ارزشی، احساس گناه بیش از حد ) ممکن است تجربه بسیاری از مردان از یک دوره افسردگی را نشان ندهند. اگرچه اخیرا تحقیقات شروع به حمایت از ایده ” افسردگی مردانه، ” کرده اند، اما این امکان وجود دارد که مردان ممکن است ابراز افسردگی خود را به شکل افزایش خستگی، تحریک پذیری و کج خلقی و خشم ( گاهی اوقات ماهیتاً توهین آمیز )، عدم علاقه به کار و یا سرگرمی و اختلالات خواب ابراز کنند. همچنین در تحقیقات نشان داده شده است مردانی که شاید برای خود درمانی از مواد مخدر و الکل بیشتر استفاده می کنند، این می تواند علایم افسردگی را پنهان کرده و امر تشخیص و درمان را به طور قابل توجهی سخت و مشکل سازد.

روانشناسان نیز در حال تحقیق و بررسی هستند که آیا مردان افسرده سعی می کنند با کار زیاد، افسردگی خود را مخفی کنند؛ در حالی که دیگران خود را در معرض آن قرار می دهند تا ازطریق رفتارهای پرخطر آسیب ببینند. افسردگی درمان نشده می تواند منجر به مشکلات شخصی، خانوادگی و مالی و حتی خودکشی گردد. بر اساس گزارش NIMH، مردان چهار برابر زنان بر اثر خودکشی در ایالات متحده آمریکا میمیرند، که ممکن است در نتیجه شیوع بالاتری از افسردگی درمان نشده باشد. بااین حال، ازهر ده مورد افسردگی، هشت مورد به درمان پاسخ مثبت می­دهند.

روانشناس دکتر آرون روچلن از دانشگاه تگزاس می گوید که تحقیقات نشان می دهد مردانی که بیشترین نیاز به خدمات سلامت روان دارند کمترین علاقه به کمک دارند. او پژوهشی را در زمینه روش های متناوب توزیع و ارائه خدمات مشاوره ای را برای مردم مقاوم در برابر مشاوره شروع کرده است. علاوه براین، روچلن و همکارانش استناد کرده اند که چگونه نقش سنتی مرد – که ابراز هیجانی را محدود می کند و او را تشویق می کنند که با موفقیت، قدرت و رقابت اشتغال ذهنی داشته باشد – با پیامدهای منفی جسمانی و روانشناختی، مانند افسردگی، اضطراب و مشکلات ارتباطی ارتباط دارد.

رونالد لوانت رئیس APA، رئیس دانشکده هنر و علوم باکتل در دانشگاه اکرون تا پائیز 2005، اصطلاح ” مرد هنجاری الکسی تایمیا ” را ابداع کرد تا از این طریق مشکلات بیشتر مردان را در بیان احساسات خود توصیف کند، که این خود بتدریج در ایجاد افسردگی نقش عمده ای دارد و در واقع همین ویژگی آن ها می تواند مانعی برای درمان آن ها باشد.

باتوجه به موسسه ملی سلامت روان (NIMH)، متخصصان ممکن است نشانه هایی از افسردگی را در مردان مسن تر نادیده بگیرند. این موضوع بخصوص در زمانی که مردان مشکلات دیگری مانند بیماری قلبی، سکته مغزی یا سرطان، که می تواند علایم افسردگی را به همراه داشته باشد و یا  مصرف داروهایی که افسردگی از عوارض جانبی آن می باشد، حادتر می شود. با این حال، شناسایی افسردگی در میان افراد سالمند بسیار مهم است زیرا آنها به ویژه مردان مسن سفیدپوست، بالاترین نرخ خودکشی را دارند. محققان درحال تلاش برای کمک به متخصصین در تشخیص و درمان افسردگی در بزرگسالان مسن تر می باشند که به خوبی به معالجات پزشکی، روان درمانی، یا ترکیبی از هر دو پاسخ می دهند.

آنچه که ما از پژوهش دریافت می کنیم

دیدگاه جدیدی نسبت به ماهیت و دامنه افسردگی در مردان باعث شده تا روانشناسان و سایر متخصصان بهداشت روان را برانگیزاند تا تفاوت بیشتری بین تحقیق و درمان قایل شوند. متخصصان بایستی نسبت  به علائم خطر افسردگی در مردان حساسیت بیشتری نشان دهند. روانشناسان و دیگر ارائه دهندگان خدمات سلامت روان نیز توجه ویژه ای به مسائل بهداشت روانی مردان داشته باشند. زیرا مردان – حتی آن هایی که به دنبال درمان هستند- مقاومت بیشتر ی در مقابل بیان ناراحتی های خود  نشان می دهند و افسردگی خود را ممکن است با عصبانیت زیاد،  سوءمصرف مواد، رفتار مخاطره آمیز و خودکشی  نشان دهند.

چگونه از تحقیق استفاده کنیم؟

با علم به چگونگی افسردگی و درمان آن در مردان، روانشناسان قادر هستند تا یافته های خود را به پزشکان، اعضای خانواده، دوستان و کارفرمایان انتقال دهند، تا آنها را در تشخیص بهتر علایم افسردگی و هدایت مردان به درمان موثر کمک کنند. به عنوان مثال، کمپانی NIMH تحت عنوان” مردان واقعی، افسردگی واقعی”، آخرین تحقیقات را مرتب کرده، اطلاعات به روز را ارائه کرده، و با استفاده از هنر جسورانه و زبان مستقیم، داستان های واقعی مردانی که با موفقیت افسردگیشان درمان شده است، را برجسته کرده اند.

متخصصان بالینی نیز به طور مشابه در  نحوه ارتباطی خود با مراجعین  مرد تغییراتی ایجاد کرده اند.. به عنوان مثال، دکتر جان رابرتسون، لارنس کان ،رئيس سابق انجمنAPA  برای مطالعه روانشناختی مردان و مردانگی،  فضای دفتر کار خود را متناسب با علایق مردان مثل ، صندلیهای چرمی و کارهای هنری با مضمون ورزش کرده اند.  او از عبارت ها و اصطلاحات دوستانه مردانه همچون نشست و یا مشاوره به جای جلسات، و استراتژی ها و اهداف به جای درمان و معالجه استفاده می کند.  دکتر مارک کیسلیکا، روانشناس مشاوره در دانشگاه نیوجرسی، بجای نشستن و صحبت کردن در باره احساسات مراجع، با او قدم می زند، توپی به اطراف پرتاب می کند یا لقمه ای برای خوردن می گیرد- همه اینها به مردان کمک می کند تا راحت تر فعالیت ها و اقدامات خود را بیان کنند و این اعمال برای باز کردن فضای گفتگو موثرتر می باشد.

مترجم: (کارشناس آموزش مرکز تخصصی آموزش کاربردی روانشناسی مدت)، به نقل از www. APA. Org

 

منابع و مطالعه بیشتر

Addis, M.E. and Mahalik, J.R. 2003. Men, Masculinity, and the Contexts of Help Seeking. American Psychologist, 58(1), p5. Washington, DC: American Psychological Association.

Bruce, M.L. and Pearson, J.L. 1999. Designing an intervention to prevent suicide: PROSPECT (Prevention of Suicide in Primary Care Elderly: Collaborative Trial). Dialogues in Clinical Neuroscience, 1(2): 100-12.

Cochran S.V., Rabinowitz, F.E. 2000. Men and depression: clinical and empirical perspectives. San Diego: Academic Press.

Cochran, S.V. &Rabinowitz, F.E. 2003.Gender-sensitive recommendation for assessment and treatment of men. Professional Psychology: Research and Practice, 34, 132-140. Washington, DC: American Psychological Association.

Horne, A. &Kiselica, M.S. (1999) Handbook of counseling boys and adolescent males: A practitioner’s guide. Thousand Oaks, Calif.: Sage. Includes a chapter on counseling depressed boys, as well as male-friendly approaches to working with boys.

Mahalik, J. R. and Rochlen, A. B. (in review). Men’s likely coping responses to clinical depression: What are they and do masculinity norms predict them? Being reviewed by Psychology of Men and Masculinity. Washington, DC: American Psychological Association.

National Institute of Mental Health. Real Men.Real Depression. Web site retrieved June 15, 2005: http://menanddepression.nimh.nih.gov. Washington, DC: National Institute of Mental Health.

Pollack W. 1998. Mourning, melancholia, and masculinity: recognizing and treating depression in men. In: Pollack. W., Levant, R., eds. New Psychotherapy for Men. New York: Wiley.

Rabinowitz, F. E. and Cochran, S. V. 2002. Recommendations for clinicians concerning psychotherapy with men. Clinician’s Research Digest, 20, Suppl. 26, June. Washington, DC: American Psychological Association.

Rochlen, A. B., McKelley, R., and Pituch, K. (in press). A preliminary examination of the Real Men.Real Depression campaign.Being reviewed by Psychology of Men and Masculinity. Washington, DC: American Psychological Association.

Rochlen, A. B., Whilde, M. R., & Hoyer, W. D. (in press).Real Men. Real Depression: Overview, theoretical implications, and research considerations. Psychology of Men and Masculinity. Washington, DC: American Psychological Association.