مخاطبروانشناس و مشاور، روانپزشک و پزشک
تاریخ دورهجمعه (۱۴ آذر) برگزار شد.
طول دوره۱۲ ساعت
مدرسدکتر مسعود جان بزرگی (دانشیار و عضو هیات علمی)
مقدمه

درمان‌گری شناختی ـ رفتاری (Cognitive Behavior Therapy) یکی از الگو‌های روان‌ درمان‌گری است که امروزه وسیع‌ترین حجم تحقیقات را به خود اختصاص داده است (باتلر و دیگران ۲۰۰۶).در ایران نیز یک بررسی اجمالی از پایگاه‌هایی که تحقیقات داخلی را به چاپ می‌رسانند نشان می‌دهد این روی آورد درمانی بیش از هر روشی مورد استفاده و پژوهش قرار گرفته و حدود ۳۰۰ مقاله و پایان‌نامه در این زمینه انتشار یافته است (جان‌بزرگی، ۱۳۸۸). برخی این تحول را به قابلیت انطباق و سازش‌پذیری آن با طیف وسیعی از اختلال‌‌ها و مشکلات روان‌شناختی نسبت می‌دهند (بک، ۱۹۹۷، سالکوزکی، ۱۹۹۶)این شیوه مداخله «روشی است فعال (Active)، مستقیم (Directive)، دارای محدودیت زمانی در اجرا (Time-limited) و ساخت‌یافته»  برای درمان اختلالات روانشناختی و یا پیشگیری از آنها. به همین دلیل یادهی آنها به متخصصانی که داوطلب استفاده از آن هستند می تواند به گسترش دانش حرفه ای کمک کند و دامنه استفاده از این روشها را گسترش می دهد.

برنامه زمانی جمعه
۹:۰۰-۷:۳۰ مقدمه ،  اهمیت فکر  و ساختار جلسات CBT
۹:۱۵-۹:۰۰پذیرایی
۱۰:۴۵-۹:۱۵ آموزش مدل ABC و  تشخیص انواع افکار
۱۱:۰۰-۱۰:۴۵پذیرایی
۱۲:۳۰-۱۱:۰۰تحلیل و شناخت افکار (تحلیل عمودی ، رو به پایین و تحلیل رو به بالا ) و تغییر افکار سطحی
۱۳:۳۰-۱۲:۳۰نماز و ناهار
۱۵:۰۰-۱۳:۳۰فنون تغییر افکار میانجی و مخالف ورزی با منطق متناسب
۱۵:۰۰- ۱۵:۱۵پذیرایی
۱۷:۴۵-۱۵:۱۵مخالف ورزی رفتاری
۱۸:۰۰-۱۷:۴۵پذیرایی
۲۰:۰۰-۱۸:۰۰سازماندهی افکار جدید(تحلیل هماوردی) و تحلیل جستجو گرانه

این کارگاه، پیش نیاز دوره CBT پیشرفته می باشد.